Pro Ana

Forum dla motylków (i osób wtajemniczonych). Nie zachęcamy do niczego!!!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2023-07-20 16:03:28

vlada
Gość
WindowsChrome 114.0.0.0

rekrutacja vlada

1. Ile masz lat?
-18
2. Twój wzrost
-172cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
-lw:56kg, hw:68kg, cw:58kg
4. BMI
-19.6
5. Twój cel
-48 kg
6. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
-zaczęło się od tzw. ,,diet cud", na których nie umiałam funkcjonować i kończyły się one obżarstwem, po jakimś czasie namówiłam mamę na dietetyka, u którego rzeczywiście troszkę schudłam, ale w bardzo długim czasie, a sama dieta mi nie dopowiadała, za to nauczyłam się tam parę rzeczy o kaloriach itd., więc od +/- pół roku, ważę jedzenie, wybieram jak najmniej kaloryczne jedzenie, liczę bilanse, a gdy przekroczę limit odpracowuję to ćwiczeniami
7. Jak zaczęło się Twoje życie z Aną? Ile jesteście już razem?
-myślę, że z Aną, tak oficjalnie, jestem od stycznia/lutego tego roku, bo to właśnie wtedy wprowadziłam niskie limity kaloryczne, zaczęłam bardzo dokładnie liczyć kalorie + weszłam w społeczność motylków na tumblr, choć tak nieoficjalnie, mogło się to zacząć już dobre 3 lata temu, gdy próbowałam tych dziwnych diet, kończących się po jednym dniu, ćwiczyłam, myśląc, że od samej aktywności fizycznej schudnę i oglądałam zdjęcia pięknych dziwczyn marząc, by tez tak kiedyś będę wyglądać
8. Czemu akurat pro Ana, a nie zdrowe odchudzanie?
-ciężkie pytanie, to chyba przez tą otoczkę wokół Any i to, że daje mi takie poczucie przynależności i celu + zdrowe odchudzanie zakłada dojście do zdrowej wagi, a ja mam jakąś potrzebę bycia nieprzeciętnie, chorobliwie chudą ah no i w pewien sposób narzuca mi to jakiś określony sposób życia, takie zasady i nawyki, których mogę się trzymać
10. Jaki masz stosunek do pro-mia?
-mia po prostu nie jest dla mnie, o wiele łatwiej jest mi trzymać się limitu, ale nie mam nic do osób w mii
11. Czy masz stwierdzone zaburzenia odżywiania? Jeśli tak, to czy jesteś świadom_ swojej choroby?
-nie, ale zakładam po swoim zachowaniu, że mam
12. Podaj swój przykładowy bilans
-zazwyczaj jem ok. 800 kcal, zależy od dnia
13. Jakie są Twoje safe i fear foods?
-safe foods: cola zero, pepsi max, zielony lipton zero, herbata, arbuz, truskawki, ziemniaki, wszelaki energetyki zero, zielsko, ogórek, pomidor, domowe zupy (rosół, ogórkowa itp.) fear foods: jakiekolwiek ciastka, majonez, sery, płynne jedzenie (np. jogurty)
14. Co chcesz zmienić w swojej diecie?
-na pewno więcej warzyw, lubię mrożone mieszanki warzywne, ale ciężko mi się zmusić, gdy mam je gotować i stać przy garach, chcę też zmniejszyć porcje posiłków i wprowadzić określony czas na jedzenie w ciągu doby, gdy już mój zegar biologiczny się naprawi, dla mnie najlepiej zacząć jeść cokolwiek dopiero parę godzin po wstaniu, bo jednak większego głoda mam w porze kolacji
Jestem świadoma swojej decyzji. Nikt nie namówił mnie na wejście do forum

#2 2023-07-20 16:19:57

Skinny_Lea
Administrator
Liczba postów: 45
AndroidChrome 114.0.0.0

Odp: rekrutacja vlada

Gratuluję, zaczynasz 3 dniowy okres próbny, po którym zdecydujemy, czy możesz dostać się do nas ?

i live because i can't die

#3 2023-07-22 04:00:41

vlada
Gość
WindowsChrome 114.0.0.0

Dziś, a w zasadzie wczoraj, bo piszę to o 3 w nocy, poszło mi całkiem łatwo i nawet nie myślałam tyle o jedzeniu, jakoś tak dzień mi szybko zleciał, oglądałam serial, tiktoczki, pouczyłam się ok. godzinkę (bo niedługo zdaję prawko ;_;), ale byłam czymś zajęta i nie miałam głoda.
Za to jutro.. lub dziś.. 22 lipca idę z koleżanką na jakieś food tracki wiec z jednej strony dupa bo nie będę w stanie wyliczyć sobie kcal, ale z drugiej mam zamiar nie jeść tego dnia nic poza tym żarciem z food tracków, a tam pewnie spróbuję jednej, max 2 rzeczy i liczę ze nie przekroczę 1000 kcal, przynajmniej mam taka nadzieję.
dzisiejszy bilans: 925 kcal
(napisałam w ogóle w dobrym miejscu? nie siedziałam nigdy na forach, więc jeszcze nie ogarniam xd)

#4 2023-07-24 08:54:59

minus300kcal
Administrator
Liczba postów: 84
WindowsChrome 115.0.0.0

Hejka, jesteś nadal z nami?

i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero

#5 2023-07-28 07:30:08

minus300kcal
Administrator
Liczba postów: 84
WindowsChrome 115.0.0.0

Jeśli nie odpiszesz w ciągu 24h Twoje konto zostanie usunięte

i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
książeczka sanepidowska warszawa ursynów | Telefony tablety serwis smartfonów ursus naprawa z gwarancją , przyjdź napraw swój telefon. | automatyczne nawadnianie ogrodu warszawa | najlepsza rehabilitacja neurologiczna w polsce