Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
1. Ile masz lat?
W tym roku skończyłam 17 lat.
2. Twój wzrost
Mam 172
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa obecna
najniższa: 52kg, najwyższa: 81kg, obecna: 59kg.
4. BMI
obecnie 19.94
5. Twój cel
moim celem jest waga poniżej 50kg, najlepiej coś około 45kg.
6. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie
Zazwyczaj starałam się jeść jak najmniej i jak najwięcej spalać. Przez pewien czas moją najważniejszą zasadą był codzienny 0 lub minusowy bilans. Często też robię jakieś bardzo restrykcyjne diety by urozmaicić chudnięcie i dać sobie jakieś wyzwanie.
7. Jak zaczęło się Twoje życie z Aną? Ile jesteście już razem?
Za niedługo minie mi już roku cudnego życia wraz z Aną, a zaczęło się to mniej więcej tak; jako mała dziewczynka byłam wyzywana od grubych świnek, ulańców, krów i innych tego typu rzeczy. Moja matka zakazała mi jeść jakichkolwiek słodyczy, przez pewien codziennie rano mnie ważyła i karała jeżeli jakkolwiek przytyłam. Zawsze po prostu byłam tą ulaną i brzydką dziewczyną. 2 lata temu stwierdziłam ze pora coś ze sobą zrobić, że nie chce już być ciągle wyzywana i poniżana przez to jak wyglądam. Zaczęło się niewinnie i niby zdrowo, jadłam same owoce, warzywa, same piersi z kurczaka lub indyka tylko i wyłącznie bez panierki, ćwiczyłam i spacerowałam. Po pewnym czasie, kiedy już gdzieś schudłam 5kg każdy mówił mi ze wyglądam o wiele lepiej już na tym etapie chudnięcia, życząc mi dalszych sukcesów. Wszystkie te pochwały bardzo mnie motywowały, więc pragnęłam coraz więcej i więcej, by być jak najpiękniejszą. W tym momencie zaczęłam jeść jak najmniej tylko się dało. Szczerze mówiąc, pokochałam ten stan gdy rozpierał i zżerał mnie głód. Wtedy też odkryłam tumblra i kochane śliczne motylki, wraz z cudowną i najpiękniejszą Aną na czele. Pokochałam ideę Any, w sumie jak ją samą. Przestałam totalnie jeść co automatycznie sprawiło że przybliżyłam się do kochanej Any. Ana sprawia że czuję się pięknie i lekko, wiem że mogę jej zaufać i oddać jej moje szare życie.
8. Czemu akurat pro ana, a nie zdrowe odchudzanie.
Zdrowe odchudzanie nie daje mi tego poczucia kontroli jakie mam gdy jestem z Aną, nie daje uczucia lekkości i piękna które Ana przekazuje każdemu posłusznemu motylkowi.
10. Jaki masz stosunek do pro-mia?
Mój szczery stosunek i podejście do mii jest jak najbardziej okej. Sama kiedyś bardziej siedziałam w bulimi niż anoreksji, ale wyszłam na szczęście już z tego. Obecnie nie mam absolutnie nic do osób bardziej pro mia, choc sama nie mogłabym być z nikim innym niż z Aną.
11. Czy masz stwierdzone zaburzenia odżywiania? Jeśli tak to czy jesteś świadom_ swojej choroby?
Nie mam stwierdzonych zaburzeń, ale prawdopodobnie posiadam. Jestem świadoma choroby.
12. Podaj swój przykładowy bilans
Jak wcześniej wspomniałam, staram się by bilanse były przynajmniej zerowe. Wczorajszy bilans to było -90, zjadłam 200kcal i spaliłam 290.
13. Jakie są twoje safe i fear foods?
Moim największym safe foodem są ofc truskawki i większość owoców (na pewno oprócz bananów), takim jedzeniem u mnie też są skyry, większość warzyw i niskokaloryczne lody wodne z biedronki. Natomiast moimi fear foodsami są z pewnością tosty, z białego chleba, z dużą ilością sera, ff jest też czekolada, zwłaszcza maxxi milka, dla mnie ff są też wszelkiego rodzaju kremy kanapkowe typu nutella, płatki czekoladowe z mlekiem, wszystkie różnego rodzaju drożdżówki i wiele więcej, ale to są chyba takie gówne.
14. Co chcesz zmienić w swojej diecie?
Chciałabym trzymać jeszcze niższe restrykcje bez żadnych napadów. Chciałabym też jeść więcej warzyw i starać się pić coraz to więcej wody.
Jestem świadoma swojej decyzji. Nikt nie namówił mnie na wejście do forum.
Jestem za przyjęciem
i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero
Zostałaś przyjęta - teraz czeka Cię 3-dniowy okres próbny. Pisz pod tym wątkiem swój bilans, przemyślenia - cokolwiek chcesz. Chcemy zobaczyć, czy jesteś aktywna
Jeśli nie odpowiesz w ciągu 24h Twoje konto zostanie usunięte
Strony: 1
Wątek zamknięty