Pro Ana

Forum dla motylków (i osób wtajemniczonych). Nie zachęcamy do niczego!!!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2023-07-24 09:46:59

FatGirlPig
Gość
AndroidChrome 114.0.0.0

REKRUTACJA | FatGirlPig

W sierpniu skończę 21.
.

--- ♡ --- ♡ --- ♡ ---♡ --- ♡ ---

.

WZROST

169 cm.
.

.

WAGA

Najniższa: 54 kg.
Najwyższa: 71 kg.
Obecna: ~ 71 kg.
.

.

BMI

~ 24,86.
.

.

CW

40 kg.
.

.

Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?

Nie nazwałabym tego odchudzaniem samym w sobie. Ana tylko na początku była fundamentalną częścią tego, by gubić kolejne cyferki na wadze. Później przemieniło się to w pragnienie posiadania kontroli, która przejawiała się nie spożywaniem kalorii.
Ale wyglądało to tak, że na pamięć Uczyłam się kaloryczności przeróżnych rzeczy, głównie warzyw i owoców, nie jadłam, prowadziłam motylkowy blog na Tumblr'rze (o tym samym nicku, który mam teraz) w latach jego świetności; czyli gdy nie było na nim takiej cenzury.
Nie katowałam się ćwiczeniami, Nie będę kłamać. Nigdy nie lubiłam ćwiczyć, niemniej robiłam długie głodówki, przy czym najdłuższa trwała 35 dni. Na październik tego roku mam zaplanowane 60 dni.
.

Jak zaczęło się Twoje życie z Aną? Ile jesteście już razem?

Jak każdemu ta dziewczyna szukałam sposoby na cudowne zgubienie w szybkim tempie zbędnych kilogramów i tak chyba natrafiłam na artykuły paradokslanie ostrzegające przed anoreksją.
Myślę, że zaczęło się to w 2016 roku.
.

.

Czemu akurat pro ana, a nie zdrowe odchudzanie?

Patrz pytanie nr 6.
.

.

Jaki masz stosunek do ProMia?

Zazdroszczę tym, którzy mają z nią do czynienia. Niestety, nie potrafię wywoływać wymiotów.
.

.

Czy masz stwierdzone zaburzenia odżywiania? Jeśli tak, to czy jesteś świadom_ swojej choroby?

Nie mam stwierdzonych zaburzeń, jestem świadoma, czym jest anoreksja, jednak nie uważam, żebym ją miała. Zwłaszcza teraz, gdy na ponad rok porzuciłam Anę (o czym może świadczyć moja niestety rekordowa waga).
Dopiero od jakiegoś miesiąca powoli wdrażam się z powrotem w jej świat.
.

.

Podaj swój przykładowy bilans.

Wybaczcie, ale ten bilans będę mogła podać dopiero za około dwa tygodnie.
Na razie eliminuję z diety poszczególne produkty i na tą chwilę nie patrzę na kalorie ze względu na to, że w przeszłości zbyt szybka chęć restrykcyjnej kontroli kalorii była powodem częstych napadów.
Powoli, ale z głową, że tak pozwolę sobie napisać, jakkolwiek trywialnie by to nie zabrzmiało.
.

.

Safe & fear foods

Jeszcze nie ustaliłam tego, jeśli chodzi o czas teraźniejszy, jednak w w przeszłości moim safe foods to były jabłka, natomiast dear foods to wiadomo, wszelkie fast-foody.
.

.

Co chcesz zmienić w swojej diecie?

Analogicznie, nawiązując do poprzednich odpowiedzi - chcę powrócić w ten świat przy jednoczesnej motywacji innych motylków. W tym celu postanowiłam również ponownie otworzyć konto na Tumblr'ze.
.

.
Jestem świadoma swojej decyzji. Nikt nie namówił mnie na wejście do forum.

#2 2023-07-24 12:17:53

minus300kcal
Administrator
Liczba postów: 84
WindowsChrome 115.0.0.0

Odp: REKRUTACJA | FatGirlPig

Zostałaś przyjęta - teraz czeka Cię 3-dniowy okres próbny. Pisz pod tym wątkiem swój bilans, przemyślenia - cokolwiek chcesz. Chcemy zobaczyć, czy jesteś aktywna [dblpt])

i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero

#3 2023-07-26 13:08:32

minus300kcal
Administrator
Liczba postów: 84
WindowsChrome 115.0.0.0

Jeśli nie odpowiesz w ciągu 24h, Twoje konto zostanie usunięte

i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero

#4 2023-07-27 09:14:09

FatGirlPig
Gość
AndroidChrome 114.0.0.0

Uff, zdążyłam.
Nie zawsze mam czas w pracy lub po ^^

Jak wspomniałam w poście rekrutacyjnym, na razie staram nie liczyć się konkretnej liczby kalorii, jednak wczoraj wypiłam 3 litry wody, 1,5 litra czarnej, mocnej herbaty.
Zjadłam około 600 g arbuza, 3 jabłka, pół kilo parówek i kaszę z piersią z kurczaka.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka