Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
1. Ile masz lat?
16
2. Twój wzrost
173
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
najniższa 50kg, najwyższa ok. 59kg obecna 55kg
4. BMI
18.4
5. Twój cel
Być idealna, ważyć poniżej 45kg (ugw ? 42kg)
6. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
Od dziecka szukałam różnych sposobów na odchudzanie, nic nie działało aż nie przestałam jeść w wieku 14 lat, potem moja mama zaczęła mnie pilnować. Kiedy miałam 15 relapsnęłam, schudłam do 50kg przez głodówki i restrykcje, a potem wpadłam w kilkumiesięczny binge/restrict cycle. Niedawno (w końcu) z niego wyszłam, i faktycznie chudnę zamiast tyć, chudnąć i płakać na przemian.
7. Jak zaczęło się Twoje życie z Aną? Ile jesteście już razem?
Jakoś rok temu uświadomiłam sobie moją zaburzoną relację z jedzeniem i własnym ciałem, wtedy znalazłam community na mediach społecznościowych, aby nie czuć się samotna.
8. Czemu akurat pro ana, a nie zdrowe odchudzanie?
Chcę szybkich rezultatów, lekkości, triumfu i poczucia kontroli, którego mi nie da zdrowe odchudzanie. I mam skłonności autodestrukcyjne.
10. Jaki masz stosunek do pro-mia?
Sama nie jestem pro-mia, nie mam wyrobionej jakiejś konkretnej opinii, nie jestem też żadną przeciwniczką.
11. Czy masz stwierdzone zaburzenia odżywiania? Jeśli tak, to czy jesteś świadom_ swojej choroby?
Nie mam nic stwierdzonego, jestem świadoma moich zaburzeń.
12. Podaj swój przykładowy bilans
Sęk w tym, że na ten moment nie liczę dokładnych kcal, przez to że wychodzę z binge/restrict cycle. Szacuje, zapisuje co i ile jem ale bez konkretnych kalorii, bo mnie to przytłaczało, a im bardziej byłam przytłoczona, tym bardziej prawdopodobny był napad. Wczoraj zjadłam np, pól talerzyka zielonej fasolki gotowanej, 4 migdały, 2 kromki chleba. W ten sposób sobie zapisuję.
13. Jakie są Twoje safe i fear foods?
fear foods: chleb (o ironio) wszelkie chrupki/czipsy, batoniki, orzechy, słodkie pieczywo typu drożdzówki, pączki
safe foods: jogurty, kasza manna, maliny, wszystkie warzywa, inne kaszki, musy owocowe
14. Co chcesz zmienić w swojej diecie?
Chcę powoli wrócić do liczenia kalorii, jeść coraz mniej, ograniczyć węglowodany i gluten do minimum.
Jestem świadoma swojej decyzji. Nikt nie namówił mnie na wejście do forum
Hej, witamy na okresie próbnym Pisz tutaj przez 3 dni swój bilans/przemyślenia/daj jakiś znak po sobie abyśmy zobaczyli, że jesteś aktywna
i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero
wczoraj było w porządku do pewnego momentu, zjadlam jogurt (132kcal) potem marchewki (40kcal) i bylo dobrze ale potem byłam na spotkaniu ze znajomymi. tam wszyscy jedli i ja pękłam i zjadłam 3 ciastka i kilka żelków (ok. 400 kcal). Żałowałam tego potem, ale cieszę się, żę widać po mnie progres, bo jeszcze niedawno coś takiego by się skończyło płaczem, a płacz by prowadził do napadu. w sumie zjadłam ok. 600kcal, zrobiłam prawie 20km na rowerze i 8tyś kroków. dziś rano ważyłam 54,8 kg, nie wiem dlaczego waga spada tak wolno.
Wiadomość dodana po 23 h 30 min 37 s:
wczoraj nie sledziłam co jadłam, obstawiam, że dla zdrowej osoby to by była normalna ilośc ale dla mnie to bylo straszne. zważylam sie rano i waga jest w miejscu, ulzylo mi, że nie przybrałam. wczoraj marzylam tylko o tym zeby juz wstac rano z pustym brzuchem i wypic gorzka kawe, jedzenie mnie obrzydza.
dzis bylam na randce wiec nie podliczalam nic, nie zjadlam jakos bardzo duzo, glownie owoce, kilka mini rogalikow i ciastek. od jutra planuje fast jedno lub dwudniowy fast i chce się zwazyć w srode
Witamy na forum
i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero
Strony: 1
Wątek zamknięty
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 597.1 kB (Maksimum: 674.39 kB) ]