Pro Ana

Forum dla motylków (i osób wtajemniczonych). Nie zachęcamy do niczego!!!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2023-08-03 00:54:52

KitKat
Motylek
Liczba postów: 2
AndroidChrome 115.0.0.0

Rekrutacja KitKat

1. Ile masz lat?
16
2. Twój wzrost
165cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
53,3 to moja najniższa i obecna- 60, najwyższa to 63kg
4. BMI
22,4
5. Twój cel
Moim celem jest dojście do perfekcji, doskonałości w wyglądzie zewnętrznym ale i wewnętrznym. Chcę również wyglądać w miarę chudo i "zdrowo". Moim jednak głównym celem jest BMI w okolicach 17.
6. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
Starałam się jeść jak najmniej kalorii oraz w międzyczasie wykonywać jakieś drobne ćwiczenia czy treningi.
7. Jak zaczęło się Twoje życie z Aną? Ile jesteście już razem?
Z Aną jestem już w sumie 2 lata, nie jest to jakoś dużo jednak przesyłam dość spora drogę. A o niebo samej usłyszałam na tiktoku, jakąś laska w stawiła post o motylkach i temat mnie zaciekawił na tyle że postanowiłam w niego bardziej drążyć. Zafascynował się tym tak że uznałam że sama stanę się takim motylkiem, będę chudsza i ładniejsza (bo byłam raczej pulchniejsza). I tak też te zaburzenia odżywiania trzymają się mnie do dzisiaj naprzemian z obżerania się, do skrajnego głodzenia. Dlatego nigdy nie ośmielam się powiedzieć o sobie jako o osobie chorującej na anoreksję.
8. Czemu akurat pro ana, a nie zdrowe odchudzanie?
Próbowałam zdrowego, ale to zbyt długo trwało chcę skutecznego odchudzania a nie zdrowego.
10. Jaki masz stosunek do pro-mia?
Nie szczególnie jestem do tego dobrze nastawiona, to droga na skruty, w dodatku mniej skuteczna.
11. Czy masz stwierdzone zaburzenia odżywiania? Jeśli tak, to czy jesteś świadom_ swojej choroby?
Nie mam ich stwierdzonych przez nikogo i nie uważam tego za choroby.
12. Podaj swój przykładowy bilans
Wcześniej bylo do 200-400kcal ale zepsułam sobie metabolizm przez napady i zwiększyłam do 800kcal, lecz już za niedługo spowrotem zmniejszam
13. Jakie są Twoje safe i fear foods?
Moimi zdecydowanymi safe foods są jajka, zawierają dużo białka i maja tak po mnie więcej 70kcal, bo po prostu je kocham,do tego dochodzą różne musy owocowe, galaretki oraz warzywa. Moimi fear foods jest cokolwiek z większą zawartością tłuszczu, mięso, cukier, i najgorsze to cokolwiek czekoladowego .
14. Co chcesz zmienić w swojej diecie?
Nauczyć się kontrolować siebie, zmniejszać limity, wprowadzić niskokaloryczne zamienniki.

Stay Skinny
Be Skinny

#2 2023-08-03 13:04:35

minus300kcal
Administrator
Liczba postów: 84
WindowsChrome 115.0.0.0

Odp: Rekrutacja KitKat

Witam na oksie próbnym, pisz tutaj przez 3 dni - cokolwiek, bilanse, przemyślenia. Chcemy zobaczyc czy jestes aktywna

i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero

#3 2023-08-03 15:06:01

KitKat
Motylek
Liczba postów: 2
AndroidChrome 115.0.0.0

Myślę że mogę się pochwalić. Dużo czasu minęło od mojego ostatniego s spotkania z Aną ale trzymam się na razie całkiem nieźle. Znalazłam na pewnym blogu w internecie dużo różnych diet i jedną z nich mi wyjątkowo przypasowała. Dzisiaj mam limit 600 kcal ,(wczoraj 800 jednak zmieściłam się w 600), tak jak jest wypisane i idzie mi świetnie, czeka na mnie jeszcze drugie danie z obiadu w postaci warzywek ? i na razie mam tylko 350kcal. Bilansu niestety nie mam jeszcze ujemnych ale waga spada ,(dzisiaj było 60,2kg), ale to pewnie przez dość duże limity kalorii oraz moją niechęć do ćwiczenia?. Pomimo to wszystko układa się po mojej myśli i bardzo się z tego powodu cieszę.

Wiadomość dodana po 19 h 47 min 46 s:
Wczorajszy bilans nie był jakiś zadziwiająco wspaniały. Zjadłam tego dnia 598 kcal a spaliłam jedynie 211 = +387kcal??. W sumie to nie dużo jak tak sobie myślę , jednak uwielbiam mieć je na minusie nawet jeżeli jest to -2 czy 3 kalorie?. Wstałam dzisiaj dopiero o 10 i zważyłam się... i wyszło 59,8!! A byłam pewna że przytyłam. Nie jest to jakaś wielka różnica bo tylko 0.4kg porównując wagę z wczoraj, ale i tak się cieszę! I mam nadzieję na kolejne zrzutki wagi???

Wiadomość dodana po 19 h 49 min 28 s:
Wczorajszy bilans nie był jakiś zadziwiająco wspaniały. Zjadłam tego dnia 598 kcal a spaliłam jedynie 211 = +387kcal [dblpt]cry[dblpt] . W sumie to nie dużo jak tak sobie myślę , jednak uwielbiam mieć je na minusie nawet jeżeli jest to -2 czy 3 kalorie. Wstałam dzisiaj dopiero o 10 i zważyłam się... i wyszło 59,8!! A byłam pewna że przytyłam. Nie jest to jakaś wielka różnica bo tylko 0.4kg porównując wagę z wczoraj, ale i tak się cieszę! I mam nadzieję na kolejne zrzutki wagi [dblpt]heart[dblpt]

Wiadomość dodana po 22 h 41 min 44 s:
Dobra, ustaliłam sobie własne limity, bo przeanalizowałam moją obecna dietę jeszcze raz i wychodzi na to że to totalny bulshit. Bo według niej mam dzisiaj zjeść 400 kcal a jutro ponad 1000 i zmniejszać co 200 w kolejnych dniach . I obawiam się że mój metabolizm może się zesrać i ogólnie organizm nie ogarnie, sama nawet nie jestem w stanie tyle zjeść. Dlatego do końca tygodnia wymyśliłam żeby pociągnąć te 400kcal albo i mniej jak się uda (ale limit 400), i juz od nowego tygodnia nowa dietka, która wydaje się mega superaśna.

Stay Skinny
Be Skinny

#4 2023-08-07 11:19:59

minus300kcal
Administrator
Liczba postów: 84
MacintoshSafari 604.1

Witam na forum

i stare directly at the sun, but never in the mirror
it must be exhausting always rooting for the anti-hero

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
rastawia - najlepszypolskiserwerniesamowitejzabawy - ntnl - alex - limecola

[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 580.09 kB (Maksimum: 650.07 kB) ]