Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
1. Ile masz lat?
W marcu ukończyłam 16 lat
2. Twój wzrost
173 cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
najniższa: 48 kg, najwyższa: 56 kg, obecna: 53 kg
4. BMI
17.7
5. Twój cel
Na ten moment celuję w utrzymanie wagi mieszczącej się pomiędzy 45-47 kg, tę kwestię uściślę zbliżając się do tych numerków. Nie jest jasno określony.
Chcę móc chwytać swoje ręce jedną dłonią, obejmować uda dwoma. Chcę czuć swoje żebra i widzieć delikatnie odznaczające się kości klatki piersiowej. Chcę być po prostu śliczną chudzinką. O karierze w modelingu nawet nie wspominając ;)
6. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
Odpowiedź zawarta w następnym punkcie;;
7. Jak zaczęło się Twoje życie z Aną? Ile jesteście już razem?
Mam takie wrażenie, że ana była ze mną od zawsze, tak jakby chronicznie. Jako dziecko byłam niejadkiem, nie lubiłam mięsa i bałam się tłuszczu w jedzeniu. Nie lubiłam dokańczać przy innych większych posiłków, brzydziłam się obżarstwa na przyjęciach urodzinowych, nie chciałam chodzić na szkolne bilanse. Moja waga wahała się pomiędzy tą zdrową a minimalną niedowagą. Pierwsze diety zaczęłam stosować w wieku 13 lat, początkowo wyznaczając sobie limity 1000 kalorii, obsesyjnie ćwicząc po nocach. Przeważnie takie postanowienia kończyły się po tygodniu, dwóch. Wracałam do nich i rezygnowałam na zmianę.
Pierwszy raz ana jako przyjaciółka zawitała w moim życiu, kiedy miałam 15 lat. Natknęłam się wówczas na społeczności motylków na Tumblr i ed na Twitterze. Publikowałam na bieżąco swoje bilanse i thinspiracje. Trzymałam się limitów 500-700 kalorii, następnie schodząc do 200-400, jednocześnie ćwicząc, nabijając 10 tys. kroków na dzień, poszcząc czasami po 2-3 dni. Wtedy po raz pierwszy doświadczyłam prawdziwych objawów anoreksji - osłabienie, zatwardzenia, zanik miesiączki, problemy z nerkami, nierówna praca serca i długo by jeszcze tak wymieniać ;) Moi rodzice zaopiekowali się mną, rozmawiali ze mną, martwili się. Przygotowywali specjalne posiłki, których i tak za wszelką cenę unikałam, wyrzucałam. Później nie miałam do tego serca i w ten sposób, z pomocą rodziców, w ciągu tych wakacji wróciłam do początkowej wagi. Ana nadal była gdzieś we mnie, czułam się ohydnie tyjąc. Tym razem wracam do any, bardziej dyskretnie, ze sposobami na zminimalizowanie tych paskudnych objawów.
8. Czemu akurat pro ana, a nie zdrowe odchudzanie?
Zdrowe odchudzanie nie jest w moim stylu. Podoba mi się taki tryb życia, który prowadzę z aną. Nie chcę być fit, chcę być wychudzonym motylkiem.
10. Jaki masz stosunek do pro-mia?
Absolutnie neutralny, nie jestem zresztą zaangażowana w pro mię.
11. Czy masz stwierdzone zaburzenia odżywiania? Jeśli tak, to czy jesteś świadom_ swojej choroby?
Moje zaburzenia odżywiania nie są stwierdzone przez profesjonalistę, natomiast ja sama jestem ich pewna. Jestem świadoma swojej anoreksji i traktuję ją jako mój styl bycia.
12. Podaj swój przykładowy bilans
Zjedzone: owsianka na mleku z miodem (~330 kcal), twarożek z jogurtem greckim na słodko (~200 kcal)
Spalone: poranne rozciąganie (~95 kcal), pilates (~65 kcal), inne (~415 kcal)
Bilans: -45 kcal
*inne, tzn. kroki, godziny stania, jakieś ogólne dane zarejestrowane przez mój zegarek
13. Jakie są Twoje safe i fear foods?
Safe foods: owoce, warzywa, nabiał (wszystko poza serem), sałaty, zielsko, wafle ryżowe, pieczywo chrupkie, owsianki, kawa
Fear foods: makarony, olej, masło, cukier, czekolada, słodycze, fast foody, kaloryczne napoje
14. Co chcesz zmienić w swojej diecie?
Nie chcę zmieniać nic. Na tę chwilę zwyczajnie dążę do tego, aby zachować ją taką, jaka już jest.
Jestem świadoma swojej decyzji. Nikt nie namówił mnie na wejście do forum.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 493.16 kB (Maksimum: 544.55 kB) ]